Even bijpraten…

2018

Sinterklaas in 2018 voor de 10e keer te gast bij Kasteel De Strijdhoef!

In 2009 kwam Sinterklaas voor het eerst een kijkje nemen bij het Kasteel in Udenhout. Hij vroeg of hij daar een nachtje mocht blijven slapen om vanuit dat kasteeltje een goed overzicht te hebben over hoe hij met de pieten alle kinderen in Udenhout e.o. van pepernoten en kadootjes kon voorzien. Dit onderkomen is in de jaren daarna toch een prima uitvalsbasis gebleken, want alle jaren daarna heeft het kasteel onderdak geboden aan Sinterklaas en veel…. heel veel zwarte pieten.

Dit jaar mogen we al voor het 10e jaar de sint verwelkomen! Dat gaat natuurlijk een extra groot feest worden op zondag 2 december.
En wij weten zeker, dat ook jullie daar graag bij willen zijn.

2017

Nou dat is ook wat zeg!

Zijn we met z’n alle in het park aan het zoeken naar de sleutel van de poort van het kasteel, en dan blijkt uit het filmpje hieronder dat de sleutel daar al lang niet meer ligt….
Gelukkig herkennen we heel veel plaatsen in het filmpje en kunnen we dus de pieten mee blijven helpen de sleutel te vinden. Zou het ons nog lukken de sleutel, voordat Sinterklaas zondag door de straten van Udenhout trekt, terug te vinden…?

De sleutel van het kasteel is kwijt

Wat er vandaag in Udenhout allemaal aan de hand was weten we niet maar we kregen de indruk dat er een probleem op het kasteel was met de poort. Er zou een sleutel kwijt zijn. Toen we terug gingen naar het dorp omdat we toch niet binnen konden zagen we hier en daar posters voor de ramen hangen met daarop een sleutel. Kinderen op school hadden posters gemaakt om de sleutel, die kwijt zou zijn, proberen terug te vinden.
Bij het hertenkamp in het park was het heel erg druk en daar werd ons pas eindelijk duidelijk wat er nu allemaal precies aan de hand was. Er zou een filmpje zijn opgedoken waarin het probleem met de sleutel van het kasteel duidelijk werd.

Wij hebben dit filmpje in handen gekregen en willen het ook hier graag aan jullie allemaal laten zien!

Op zondag 3 december gaat tussen 12:00 en 15:00 uur de poort weer open bij kasteel De Strijdhoef.
Sinterklaas en een flink aantal zwarte Pieten gaan er met jullie ongetwijfeld weer een onvergetelijke middag van maken!!!
In aanloop naar deze zondag zullen er drie afleveringen van het Udenhouts Sinterklaas journaal (o.a. via deze website) verschijnen.
Breng nog snel je vrienden hiervan op de hoogte!!!

Kom jij ook weer naar Sinterklaas

als hij logeert bij Kasteel De Strijdhoef?

meisjemetschoenAfgelopen jaar was Sinterklaas voor het negende achtereenvolgende jaar te gast bij Kasteel De Strijdhoef in Udenhout. Ook voor dit jaar heeft hij zijn oog weer laten vallen op ons kasteeltje. Hij heeft besloten dit jaar op zondag 2 december naar Udenhout te komen. Hij weet zeker dat hij daar heel veel jongens en meisjes, papa’s en mama’s, opa’s en oma’s erg veel plezier mee doet.

Ondanks dat de Sint het in die periode erg druk heeft (hij moet tenslotte alle verlanglijstjes uit deze regio dan nog verwerken), zet hij de poort van het kasteel weer even open zodat iedereen die daar zin in heeft een kijkje kan komen nemen hoe het er allemaal aan toe gaat als Sinterklaas daar met een hele grote groep zwarte pieten is neergestreken. Omdat het vorig jaar erg druk geweest (ondanks het mindere weer) zet de organisatie ook dit jaar de deuren weer om 12.00 uur open. Om alles toch op tijd klaar te krijgen voor pakjesavond gaan de poorten om 15.00 uur wel weer dicht.

De organisatie heeft, zoals u van ze gewend bent weer een flink aantal leuke activiteiten op het voorterrein van het kasteel voorbereid. Zij hopen dat er dit jaar weer vele complete families, weer veel plezier gaan beleven deze middag.

Ook dit jaar hoopt de organisatie weer dat u uw waardering voor dit evenement in de vorm van een vrijwillige bijdrage kenbaar wil maken. De kans dat Sinterklaas dan in 2019 weer van de partij is, komt dan wel een stuk dichterbij…

We maken ons zo langzaam aan weer op voor het Sinterklaasfeest 2018. De contacten met Sinterklaas en de zwarte Pieten zijn alweer gelegd en ons is verzekerd dat op 2 december Sinterklaas in het kasteel aanwezig zal zijn. Tussen 12:00 en 15:00 uur staan de poorten van het kasteel weer open en zullen al onze bezoekers weer een onvergetelijke middag hebben. Bedenk wel dat het evenement plaats vind op privé-terrein. 

Facebook By Weblizar Powered By Weblizar

Sinterklaas op het Kasteel wordt mede mogelijk gemaakt door:

uc-logoUdenhout-Centraal.nl
De digitale nieuwsbron voor Udenhout


Weijtmans logoBoomrooijerij Weijtmans
Boomonderhoud


denissenelektrotechniekDenissen elektrotechniek
Voor de aanleg van al uw elektra


boomkwekerijudenhoutBoomkwekerij Udenhout
Beschikbaar stellen van ruimtes en parkeerterrein

Banier WeijtmansDorpsraad Udenhout
Subsidie via ‘Bewonersbudget’


07-0493 SCOUTING UDENHOUT LOTEN.CDRScouting Udenhout
Súperhulpen van o.a. Sinterklaas

© Copyright - Sinterklaas op het Kasteel