• Sinterklaas op het Kasteel

    Dit jaar is er helaas geen Sinterklaas op het Kasteel

  • Sinterklaas op het Kasteel

    We hopen in 2021 wel weer een Sinterklaas op het Kasteel editie te organiseren

2020

Nieuws m.b.t. Udenhouts Sinterklaasjournaal

Kijk jij mee naar de Sinterklaas liveshow op donderdag 3 december vanaf 13:30 uur?

Helaas kende Udenhout dit jaar geen Sinterklaasintocht, Sinterklaas op het Kasteel en vele andere sinterklaasactiviteiten. Maar gelukkig hebben we de digitale snelweg gevonden en kunnen we toch nog het Sinterklaasfeest in Udenhout vieren maar dan online met een livestream.

Donderdag 3 december vanaf 13:30 gaat deze interactieve liveshow van start. Wat kan je verwachten? We laten veel onderdelen zien die ingestuurd zijn na de afleveringen van het journaal, je kan vragen stellen aan Sinterklaas en Hoofdpiet, mee raden wie de mystery guest is, en vooral genieten van Sinterklaas.

Je kan nog snel de 2 journaal afleveringen terugkijken via:

Aflevering 1: https://www.youtube.com/watch?v=Ze3hZ5X28Pc&t=344s&ab_channel=SinterklaasophetKasteel

Aflevering 2: https://www.youtube.com/watch?v=FOD2MrJLCO8&ab_channel=SinterklaasophetKasteel

De liveshow

De liveshow gaat 3 december om 13:30 uur van start. Je kan meedoen met deze liveshow via: http://event.spectrumlive.nl/registreren. Na het registreren met voornaam en achternaam kom je terecht in de liveshow. Je kan dan ook reacties sturen en vragen sturen via de chatbox rechts naast het video venster. Je kan ook de video op fullscreen zetten (dan zie je geen chatbox meer) regelmatig komen er onderdelen in de liveshow waarop gereageerd kan worden via de chat.

Wil je niet mee chatten maar wel kijken? Dan kan dat ook via: https://www.youtube.com/watch?v=97NdxpaXWY4

Wij zien je graag online op 3 december vanaf 13:30 uur voor de Sinterklaas liveshow!

Sinterklaas op het Kasteel 2020

We hadden de editie van dit jaar al zover aangepast t.o.v. de eerste 11 edities, dat er voor gezinnen met kleine kinderen toch een leuke sinterklaas activiteit zou zijn dit jaar. Alles volgens de regels die er op dat moment van kracht waren.
Echter zorgen de nieuwe regels, die afgelopen dinsdag bekend gemaakt zijn, ervoor dat ook wij een streep door onze activiteit moeten zetten.

Wij begrijpen dat deze regels nodig zijn en we waren er uiteraard ook op voorbereid dat de werkzaamheden die we voor dit jaar al gedaan hebben, zelfs op de laatste dag nog voor niets zouden kunnen zijn geweest.
Wij verplaatsen onze aandacht nu naar Sinterklaas op het Kasteel 2021. En hopen daar zonder al te veel problemen toch weer een mooi evenement neer te kunnen gaan zetten voor jong en oud!

Organisatie Sinterklaas op het kasteel

2019

Foto’s Sinterklaas op het Kasteel 2019

Lisa Verhoeven (LiVeStijl) heeft net als vorig jaar weer een flink aantal prachtige foto’s gemaakt tijdens SOK 2019. De foto’s geven een mooi beeld van een geweldige editie waar we allemaal erg trots op zijn!
De foto’s zijn eventueel bij te bestellen via de volgende link: https://www.oypo.nl/56D458C152C102E1

Ook dit jaar is er weer een SOK journaal voorafgaand aan Sinterklaas op het Kasteel

Donderdag vóór de intocht zal de eerste aflevering uitgezonden worden van het SOK journaal.
De zondag daarna zal de intocht van Sinterklaas zijn door de straten van Udenhout met aansluitend een Sinterklaasshow in ’t Plein.
Op de dinsdagen en donderdagen in de twee weken die liggen tussen de intocht en SOK zullen er nog 4 afleveringen volgen.

Hieronder zullen we een link naar die afleveringen plaatsen!

Aflevering 1:

Aflevering 2:

Aflevering 3:

Aflevering 4:

(volgt dinsdag 26 november)

Aflevering 5 (slot):

(volgt donderdag 28 november)

2018

Fotoverslag van SOK 2018

We hebben de afgelopen dagen foto’s doorgestuurd gekregen vanuit Spanje. Sinterklaas en de pieten hebben een goede terugreis gehad!
Op de foto’s kunnen we zien dat ze het tijdens SOK 2018 ook goed gehad hebben en dat iedereen het erg naar de zin gehad heeft.

Ook weer een SOK-journaal in 2018

Ook in 2018 hebben we weer een SOK-journaal gemaakt. Het gaat een verhaaltje worden dat de komende twee weken over vier afleveringen uitgezonden zal gaan worden via deze website en onze Facebookpagina. Op dinsdag en donderdag zullen steeds de nieuwe afleveringen gepubliceerd worden.

We wensen jullie veel kijkplezier!

Sinterklaas in 2018 voor de 10e keer te gast bij Kasteel De Strijdhoef!

In 2009 kwam Sinterklaas voor het eerst een kijkje nemen bij het Kasteel in Udenhout. Hij vroeg of hij daar een nachtje mocht blijven slapen om vanuit dat kasteeltje een goed overzicht te hebben over hoe hij met de pieten alle kinderen in Udenhout e.o. van pepernoten en kadootjes kon voorzien. Dit onderkomen is in de jaren daarna toch een prima uitvalsbasis gebleken, want alle jaren daarna heeft het kasteel onderdak geboden aan Sinterklaas en veel…. heel veel zwarte pieten.

Dit jaar mogen we al voor het 10e jaar de sint verwelkomen! Dat gaat natuurlijk een extra groot feest worden op zondag 2 december.
En wij weten zeker, dat ook jullie daar graag bij willen zijn.

2017

Nou dat is ook wat zeg!

Zijn we met z’n alle in het park aan het zoeken naar de sleutel van de poort van het kasteel, en dan blijkt uit het filmpje hieronder dat de sleutel daar al lang niet meer ligt….
Gelukkig herkennen we heel veel plaatsen in het filmpje en kunnen we dus de pieten mee blijven helpen de sleutel te vinden. Zou het ons nog lukken de sleutel, voordat Sinterklaas zondag door de straten van Udenhout trekt, terug te vinden…?

De sleutel van het kasteel is kwijt

Wat er vandaag in Udenhout allemaal aan de hand was weten we niet maar we kregen de indruk dat er een probleem op het kasteel was met de poort. Er zou een sleutel kwijt zijn. Toen we terug gingen naar het dorp omdat we toch niet binnen konden zagen we hier en daar posters voor de ramen hangen met daarop een sleutel. Kinderen op school hadden posters gemaakt om de sleutel, die kwijt zou zijn, proberen terug te vinden.
Bij het hertenkamp in het park was het heel erg druk en daar werd ons pas eindelijk duidelijk wat er nu allemaal precies aan de hand was. Er zou een filmpje zijn opgedoken waarin het probleem met de sleutel van het kasteel duidelijk werd.

Wij hebben dit filmpje in handen gekregen en willen het ook hier graag aan jullie allemaal laten zien!

Op zondag 3 december gaat tussen 12:00 en 15:00 uur de poort weer open bij kasteel De Strijdhoef.
Sinterklaas en een flink aantal zwarte Pieten gaan er met jullie ongetwijfeld weer een onvergetelijke middag van maken!!!
In aanloop naar deze zondag zullen er drie afleveringen van het Udenhouts Sinterklaas journaal (o.a. via deze website) verschijnen.
Breng nog snel je vrienden hiervan op de hoogte!!!

Kom jij ook weer naar Sinterklaas

als hij logeert bij Kasteel De Strijdhoef?

meisjemetschoenAfgelopen jaar was Sinterklaas voor het negende achtereenvolgende jaar te gast bij Kasteel De Strijdhoef in Udenhout. Ook voor dit jaar heeft hij zijn oog weer laten vallen op ons kasteeltje. Hij heeft besloten dit jaar op zondag 2 december naar Udenhout te komen. Hij weet zeker dat hij daar heel veel jongens en meisjes, papa’s en mama’s, opa’s en oma’s erg veel plezier mee doet.

Ondanks dat de Sint het in die periode erg druk heeft (hij moet tenslotte alle verlanglijstjes uit deze regio dan nog verwerken), zet hij de poort van het kasteel weer even open zodat iedereen die daar zin in heeft een kijkje kan komen nemen hoe het er allemaal aan toe gaat als Sinterklaas daar met een hele grote groep zwarte pieten is neergestreken. Omdat het vorig jaar erg druk geweest (ondanks het mindere weer) zet de organisatie ook dit jaar de deuren weer om 12.00 uur open. Om alles toch op tijd klaar te krijgen voor pakjesavond gaan de poorten om 15.00 uur wel weer dicht.

De organisatie heeft, zoals u van ze gewend bent weer een flink aantal leuke activiteiten op het voorterrein van het kasteel voorbereid. Zij hopen dat er dit jaar weer vele complete families, weer veel plezier gaan beleven deze middag.

Ook dit jaar hoopt de organisatie weer dat u uw waardering voor dit evenement in de vorm van een vrijwillige bijdrage kenbaar wil maken. De kans dat Sinterklaas dan in 2019 weer van de partij is, komt dan wel een stuk dichterbij…

Helaas geen Sinterklaasfeest in 2020 op het kasteel. Maar we maken ons wel gelijk weer op voor het Sinterklaasfeest 2021. De contacten met Sinterklaas en de Pieten zijn alweer gelegd en ons is verzekerd dat Sinterklaas in 2021 weer in het kasteel aanwezig zal zijn. 

Sinterklaas op het Kasteel wordt mede mogelijk gemaakt door:

Osteopathie van Eijck

De osteopathiepraktijk in Berkel-Enschot, Oisterwijk, Tilburg, Eindhoven en Best


PLUS Udenhout

Dé Supermarkt in Udenhout


uc-logoUdenhout-Centraal.nl

De digitale nieuwsbron voor Udenhout


Weijtmans logoBoomrooijerij Weijtmans

Boomonderhoud


Boomkwekerij UdenhoutBoomkwekerij Udenhout

Beschikbaar stellen van ruimtes en parkeerterrein


Boomrooijerij WeijtmansDorpsraad Udenhout

Subsidie via ‘Bewonersbudget’


Scouting UdenhoutScouting Udenhout

Súperhulpen van o.a. Sinterklaas


denissenelektrotechniekDenissen elektrotechniek

Voor de aanleg van al uw elektra


Beter Groen

Voor de aanleg en onderhoud van uw tuin


Bouwbedrijf Oerlemans

Nieuwbouw – Verbouw – Renovatie


© Copyright - Sinterklaas op het Kasteel